JORDGUBBSLANDET

Regi: Wictor Ericsson
Drama Sverige 2017 1 tim 33 min

15-årige Wojtek åker till Sverige från Polen med sina föräldrar för att plocka jordgubbar. Han får snart kontakt med bondens dotter, Anneli. De två börjar träffas i smyg, i ett förhållande som blir komplicerat. Anneli vet att omgivningen aldrig skulle acceptera dem. Wojtek tycker att Anneli leker med hans känslor.

Torsdag 30 augusti kl 19.00

THE SALESMAN

Regi: Ashga Faradi
Drama/thriller Iran 2016 2 tim 5 min

Emad och Rana tvingas raskt lämna sin bostad då ett närliggande renoveringsarbete äventyrar deras säkerhet. De flyttar in i en tillfällig lägenhet i Teherans centrala delar. En incident kopplad till lägenhetens förra ägare kommer nu dramatiskt att förändra det unga parets liv.

Tisdag 11 september kl 19.00

HIROSHIMA—MIN ÄLSKADE

Regi: Alain Resnais
Drama Japan/Frankrike 1959 1 tim 32 min

10 år efter att Hiroshima bombades avslutar en fransk skådespelare och en japansk arkitekt ett kortare förhållande. De anförtror varandra sina hemligheter och genom snabba återblickar målas deras liv upp. Resnais lika raffinerade som tidlöst vackra mästerverk har åldrats med imponerande värdighet.

Torsdag 27 september kl 19.00

FACES PLACES

Regi: Agnès Varda, JR
Dokumentärfilm Frankrike 2017 1 tim 34 min

Två syskonsjälar gör en gemensam resa genom den franska landsbygden för att skildra människors liv och öden med hjälp av en mobil fotoautomat.

Tisdag 9 oktober kl 19.00

PATERSON

Regi: Jim Jarmusch
Drama/Kärlek USA 2016 1 tim 58 min

Paterson är busschaufför i staden Paterson, New Jersey. Varje dag kör han sin dagliga rutt under vilken han observerar staden när den flimrar förbi genom vindrutan och lyssnar samtidigt på fragment av passagerarnas konversationer.

Till filmen får man ta med en gäst
Torsdag 25 oktober kl 19.00

LOVING VINCENT

Regi: Dorotea Kobiela, Hugh Welchman
Drama/Mysterium, Polen/England 2017, 1 tim 35 min

Mannen är Vincent Van Gogh – vid tiden okänd för om- världen, i dag en av tidernas största konstnärer. Hans tragiska död är omgärdad av mystik och spekulationer – vem var det egentligen som sköt?

Tisdag 6 november kl 19.00

VAD DÖLJER DU FÖR MIG

Regi: Paolo Genovese
Drama/Komedi Italien 2016 1 tim 37 min

En varm sommarkväll samlas ett antal par och singlar för att avnjuta en god middag tillsammans. De har känt varandra i åratal och borde veta det mesta om var och en. Men gör de verkligen det?

Torsdag 22 november kl 19.00

Udda vänner

Regi: Samuli Valkama
Drama Finland 2017 1 tim 18 min

Kamal är en 17-årig kille som är
oändligt trött på livet i Finland. Han drömmer om att flytta till sin pappa i Nairobi, men han har varken jobb eller pengar. Lasse, en lite trångsynt man som är trött på livet vill bara åka till sommarstugan för att
 få vara i fred.

EXTRA FINSK FILM
Fri för alla, Finskt förvaltningsområde bjuder
Tisdag 4 december kl 19.00