DEN ANDRA MAMMAN

Regi: Anna Muylaert
Drama Brasilien 2015 1 tim 52 min

Den hårt arbetande hushållerskan Val bor hos sin arbetsgivare, en välbeställd familj ur den brasilianska övre medelklassen. Hennes egen dotter har fått växa upp på annat håll. När den snart vuxna dottern plötsligt dyker upp, ställs alla outtalade klassbarriärer som finns i hemmet på ända och kaos uppstår.

Tisdag 24 januari kl 19.00

WELCOME

Regi: Philippe Loiret
Drama Frankrike 2009 1 tim 50min

När det provisoriska flyktinglägret i Calais för någon tid sedan jämnades med marken av fransk polis var Philippe Liorets film Welcome redan gjord. I centrum för filmen står Bilal, 17-årig irakisk kurd som försöker ta sig från Calais till London för att återförenas med flickan han älskar. Av en människosmugglare köper han sig plats på en långtradare för att ta sig över kanalen.

Torsdag 9 februari kl 19.00

AUGUSTI GÖR OSS GALNA
MIELETÖN ELODUU

Regi: Taru Mäkelä
Komedi Finland 2014 1 tim 43 min

Extra film — finskt förvaltningsområde bjuder ! öppen för alla!

I centrum står hattförsäljerskan Elsa vars organiserade liv vänds upp och ner när den tjeckoslovakiska musikern Jan, en man hon en gång älskade, kommer till Helsingfors. Färggrann komedi som sprudlar av livsglädje och musikalisk 60-tals nostalgi.

Tisdag 21 februari kl 19.00

ANGRY INDIAN GODDESSES

Regi: Pan Nalin
Dramakomedi Indien 2016 1 tim 44 min

Frieda, en framgångsrik modefotograf samlar sina tjejkompisar till sitt hem i Goa för att berätta att hon ska gifta sig. Då påbörjar de sju vännerna en utflippad möhippa som varar i en hel vecka. De avhandlar allt mellan himmel och jord, men får ett smärtsamt uppvaknande. En dramakomedi full av starka kvinnor.

OBS! Medlem får ta med en gäst gratis på den här filmen.

Torsdag 9 mars kl 19.00

UNDER SANDEN

Regi: Martin Pieter Zandvliet
Drama/krig Danmark 2015 1 tim 40 min

Maj 1945. Ett par dagar efter andra världskrigets slut förs en grupp unga tyska krigsfångar till Danmark för att desarmera de två millioner minor som har spridits ut längs den danska västkusten av de tyska ockupanterna. Sergeant Rasmussen har kommandot. Han när ett hat mot tyskarna och låter ilskan flöda över krigsfångarna. En dag händer en tragisk olycka som får honom att byta uppfattning.

Tisdag 21 mars kl 19.00

JULIETA

Regi: Pedro Almodovar
Drama Spanien 2016 1 tim 39 min

Julieta bor i Madrid med sin dotter Antía. De båda lider i tystnad sedan Xoan, Julietas man och Antías pappa, har gått bort. Men ibland för inte sorg människor närmare varandra, utan längre isär. När Antía fyller arton år lämnar hon sin mamma, utan någon förklaring. Julieta söker efter henne på alla sätt hon kan, men inser snart hur lite hon faktiskt vet om sin dotter.

Torsdag 6 april kl 19.00

JAG, DANIEL BLAKE

Regi: Ken Loach
Drama Storbritannien 2016 1 tim 40 min

59-årige Daniel har p g a sjukdom blivit arbetslös för första gången i sitt liv. Enligt läkare bör han inte jobba men enligt myndigheterna är han för frisk för att vara sjukskriven. Detta resulterar i att han blir utan sjukpeng och tvingas bli aktiv arbetssökande för att få bidrag. Daniels dagar fylls av att skriva i rätt blanketter och sitta i telefonkö. Tillsammans med Kattie, en arbetslös ensamstående mamma, försöker de få rätt mot myndigheterna.

Tisdag 18 april kl 19.00

BLAND MÄN OCH FÅR

Regi: Grimur Hakonarson
Dramakomedi Island 2015 1 tim 33 min

I en avlägsen isländsk jordbruksdal lever två bröder som grannar – och bittra fiender. Bägge är fårbönder och varje år tävlar de mot varandra om att vinna det ärofulla första priset för bästa bagge. I över 40 år har de vägrat att tala med varandra. Men så händer det som inte får hända.

Torsdag 4 maj kl 19.00